دریاچه سوان در ارمنستان یکی از زیباترین و بهترین جاذبه های گردشگری ایروان (پایتخت کشور ارمنستان) به شمار میرود.
بازدید از دریاچه سوان میتواند لحظاتی هیجان انگیز و ماندنی را برای مسافران بسازد. چراکه دریاچه سوان به جز برخورداری از زیبایی های طبیعی و هوای دلپذیر جاذبه های دیگری هم در اطراف خودش دارد؛ که آن را از یک دریاچه معمولی فراتر میبرند.
اگر قصد خرید تور ارمنستان را دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. چراکه ما در ادامه این مطلب از میسان گشت خوبان میخواهیم بگوییم که چرا باید از دریاچه سوان بازدید کنید، و اینکه چگونه میتوانید خودتان را به آن برسانید.
معرفی دریاچه سوان | Lake sevan
بنا بر آنچه باستان شناسان تخمین زده اند، طول عمر دریاچه سوان به 25 تا 35 هزار سال قبل برمیگردد؛ پس میتوانیم دریاچه سوان را به دلیل قدمت تاریخی آن، مکانی بسیار بکر و قدیمی بدانیم.
مساحت دریاچه سوان به طور تقریبی 5.000 کیلومتر مربع است. به طوریکه اگر مساحت کشور ارمنستان را به 6 قسمت مساوی تقسیم کنیم، 1 قسمت از این 6 قسمت را دریاچه سوان تشکیل داده است. جالب است بدانید طبق بررسی های انجام شده مساحت دریاچه سوان 10برابر اندازه کنونی آن بوده است؛ که با گرم شدن زمین بخش هایی از آن خشک شده است. اما با همه این اتفاقات این دریاچه همچنان بزرگترین دریاچه قفقاز است.
دریاچه سوان در ارتفاعات 1.916 متری از سطح دریا قرار دارد؛ و همین موقعیت جغرافیایی دریاچه را به محلی با آب و هوای تمیز و آسمان آبی تبدیل کرده است. دریاچه سوان دریاچه ای کوهستانی با آب شیرین است؛که از تمام دریاچه های کوهستانی آب شیرین، بزرگتر و پهناورتر است.
نقش دریاچه سوان بر اقتصاد ارمنستان
به هیچ عنوان از تاثیر دریاچه سوان بر اقتصاد ارمنستان نمیتوانیم چشم پوشی کنیم. آب و برق کشور ارمنستان با هزینه اندک از طریق همین دریاچه تامین میشود. همچنین نقش دریاچه سوان در جذب گردشگران به کشور ارمنستان هم بسیار چشمگیر است؛ چراکه هرساله مسافران زیادی برای تفریح و خوشگذرانی به آن می آیند.
از طرف دیگر یکی از نکات ارزشمند دریاچه سوان این است که بخشی از آب آن به رودخانه هرازدان میرسد. رودخانه هرازدان یکی از رودخانه های حیاتی و بسیار حائز اهمیت در ارمنستان است.
در دریاچه سوان انواع ماهی از گونه های متنوع زیست میکنند؛ و روزانه افراد زیادی برای صید ماهی به آن می آیند. بدانید که تازه ترین و خوشمزه ترین ماهی در ارمنستان را در رستوران های اطراف آن میتوانید تجربه کنید.
تفریحات دریاچه سوان
بسیاری از افرادی که به دریاچه سوان می آیند با برپایی چادر در اطراف آن از سکوت و هوای دلپذیرش لذت میبرند؛ و به ساعت ها استراحت کردن در آن فضا میپردازند. برخی دیگر هم ترجیح میدهند که بدون برپایی چادر از تابش مستقیم آفتاب پاکیزه بر پوست بدنشان استفاد کنند.
در دریاچه قایق هایی وجود دارد که گردشگران میتوانند سوار بر آنها شوند؛ و از قسمت های دیگر این دریاچه پهناور از نزدیک دیدن کنند. اما دریاچه سوان برای کسانی که اهل هیجان و آدرنالین هستند هم، مکانی مناسب به حساب می آید. به طور مثال از تفریحات مهیج این دریاچه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
• شنا کردن
• جت اسکی
• کایت سرفینگ
• پارگلایدر سواری
• اسکی و اسنوبورد
• موج سواری
• و ...
جاذبه های گردشگری اطراف دریاچه سوان
1/ پارک ملی سوان
پارک ملی سوان مانند پارک ملی دلیجان یکی از 4 پارک حفاظت شده در کشور ارمنستان است. این پارک در سال 1978 میلادی برای نگهداری از دریاچه سوان و مناطق اطراف آن تاسیس شد. چراکه به جز خود دریاچه سوان که نگینی آبی رنگ و ارزشمند به شمار میرود، در اطراف دریاچه انواع گونه های نادر پرندگان و حیوانات مانند گرگ، شغال، روباه و .. زیست میکنند که به مراقبت از دست انسان نماها نیاز دارند.
همچنین همینطور که گفتیم ماهیگیری یکی از تفریحات رایج در دریاچه سوان است؛ که از زمان تاسیس پارک ملی سوان این عمل تحت نظارت و اقدامات حفاظتی قرارگرفته است.
2/ صومعه سواناواناک |Sevanavanak
اگر میخواهید تا در دل طبیعت زیبای دریاچه سوان، از آثار تاریخی ارمنستان هم دیدن کنید، به صومعه سواناواناک در قسمت شمال غربی دریاچه بروید. بدون شک، دیدن بنایی که ساخت آن به سده نهم میلادی برمیگردد میتواند برای تاریخ دوستان پر رمز و راز و البته جذاب باشد.
3/ صومعه هایراوانک |Hayravank
صومعه هایراوانک یکی دیگر از جاذبه های تاریخی و گردشگری اطراف دریاچه سوان است؛ که بسیار دیدنی است. در این بنا که ساخت آن بین سده های نهم تا دوازدهم صورت گرفته است؛ میتوانید هنر معماری ارمنستان را به طور کامل ببینید و حس کنید.
بدون شک، حال و هوای ربانی ای که از دیدن صومعه هایراوانک در آن هوای مطبوع دریاچه سوان به شما دست میدهد را در کمتر جای دنیا میتوانید تجربه کنید.
4/ روستای نرکین گتاشن|Nerkin Getashen
در اطراف دریاچه سوان و درست در مرکز استان گغارکونیک روستایی سرسبز و قدیمی با نام نرکین گتاشن وجود دارد. یکی از دلایل بازدید گردشگران از این روستا وجود روخانه ای خروشان با نام وروتان و همچنین کلیسایی قدیمی و تاریخی در آن است.
5/ قلعه اودزابرد| Odzaberd
اودزابرد که در زبان ارمنی به معنی «قلعه مار»است ؛ قلعه ای بسیار مستحکم و گران بها است. قلعه اودزابرد در زمان خودش به قدری عظمت داشت که برخی این قلعه را با نام اشکانبرد به معنای قلعه خداوند میشناختند. قلعه اودزابرد بر روی تپهای در شرق شهرتسووینار و در اطراف دریاچه سوان ساخته شده است؛ تا عظمت و شکوه اش را بیشتر به رخ بازدیدکنندگانش بکشد.
دسترسی به دریاچه سوان
در 60 کیلومتری شرق ایروان استانی با نام گغارکونیک وجود دارد؛ که دریاچه سوان در آن جای گرفته است. برای رسیدن به دریاچه کافی است تا با سیستم حمل و نقل در ایروان خودتان را به استان گغارکونیک برسانید؛ و از آنجا با استفاده از مینی بوس های محلی به دریاچه بروید.