فرودگاه جبل الطارق فرودگاهی عجیب وسط خیابان!
فرودگاه جبل الطارق یکی دیگر از عجیب ترین فرودگاه ها...!
فرودگاه جبل طارق یک باند فرود آسفالت دارد و در کشور جبل طارق قرار دارد و در ارتفاع ۵ متری از سطح دریا واقع شدهاست.
آیا تا به حال با ماشین از وسط باند فرودگاه عبور کردید؟
قطعا پاسخ شما "خیر" است ولی اگر به جبل الطارق در شبه جزیره ایبرین سفر کنید انتخاب دیگری ندارید چون تنها جاده ای که جبل الطارق را به بخش های اصلی مرتبط میکند خیابان وینستون چرچیل است که از وسط باند فرودگاه جبلطارق رد میشود و با باند این فرودگاه یک تقاطع دارد.
برای جلوگیری از تصادف اگر هواپیمایی در حال پرواز یا فرود باشد مثل گذرگاه های ریل قطار از ورود شما جلوگیری میشود.
این اتفاق به دلیل کمبود فضا در این منطقه رخ دادهاست. با هربار پرواز یا فرود هواپیما در این فرودگاه، خیابان بسته میشود. خیابان چرچیل ارتباط خودرویی و پیادهروی بین جبلالطارق، متعلق به بریتانیا و شهر لا لینئا د لا کنسپسیون، متعلق به اسپانیا را فراهم میکند.
روزانه یازده پرواز از فرودگاه جبل طارق انجام میشود. خیابان متقاطع با باند این فرودگاه در مجموع روزانه حداکثر دو ساعت بسته میشود. برنامههایی برای ایجاد تونل یا زیرگذر زیر این باند مطرح شدهاست اما هنوز عملی نشدهاست
فرودگاه جبل طارق ابتدا به عنوان پروازگاه اضطراری نیروی دریایی پادشاهی بریتانیا در سال ۱۹۳۹ آغاز به کار کرد و باند آن بعدها با استفاده از خاک صخره جبلالطارق به درون دریا تعمیم یافت. اسپانیا و بریتانیا بر سر مالکیت محل این فرودگاه اختلاف دارند اما مدیریت آن توسط وزارت دفاع بریتانیا انجام میشود.
جَبَلطارِقدهکدهای کوهستانی در ساحل جنوبی اسپانیا در جنوب غربی اروپا است که در انتهای جنوبی شبهجزیره ایبری قرار دارد و از شمال مرز مشترک با اسپانیا دارد و یکی از سرزمینهای فرادریایی بریتانیا بهشمار میرفته. کوه طارق در بخش ساحلی خود به تنگه جبلطارق متصل است، این تنگه دریای مدیترانه را به اقیانوس اطلس وصل میکند و در دو سوی آن مراکش و اسپانیا قرار دارند. مساحت این منطقه ۶٫۷ کیلومترمربع است. صخره جبلطارق نقطه اصلی منطقه است که سکونتگاه بیش از ۳۰٬۰۰۰ نفر از اهالی جبل طارق و ملیتهای دیگر است.
جبل طارق سال ۱۷۰۴ در جنگ جانشینی اسپانیا به تصرف نیروهای مشترک بریتانیایی-هلندی درآمد که به طرفداری از دودمان هابسبورگ میجنگیدند که در آن هنگام مدعی حاکمیت بر اسپانیا بود. در سال ۱۷۱۳ مالکیت منطقه جبل طارق برای همیشه به بریتانیا واگذار شد. دولت اسپانیا هیچگاه حکومت بریتانیا بر این منطقه را به رسمیت نمیشناسد. جبل طارق اهمیت استراتژیکی فراوانی دارد. تنگه جبل طارق تنها ۱۳ کیلومتر عرض دارد و بخش اعظمی از تجارت دریایی جهان از این تنگه میگذرد.
برخلاف دیگر کشورهای قلمروی همسود صندلی راننده در این منطقه در سمت چپ قرار دارد.