بر اساس طرح کلی جدید ایروان که در سالهای 1962-1964 تدوین شد، مترو به عنوان مؤثرترین وسیله حمل و نقل عمومی در نظر گرفته شد؛ که با وجود توسعه شهری میتوانست همچنان پاسخگوی نیاز مردم باشد. در سال های 1966 تا 1970 میلادی و به دنبال رشد جمعیت ایروان، تنظیم سیستمی که بتواند در زمینه حمل و نقل فوری عمل کند به موضوعی جدی تر تبدیل شد.

مجوز ساخت قطار سریع السیر زیرزمینی ایروان در سال 1971 دریافت شد؛ که پس از 7 سال یعنی در سال 1977 تصمیم گرفته شد که به مترو تبدیل شود. سرانجام در 7 مارچ 1981 متروی ایروان به طور رسمی افتتاح شد.

متروی ایروان در 1 ایستگاه و 10 خط راه اندازی شد؛ که در حال حاضر تعداد این خطوط به 10 خط رسیده است. این مترو سالانه بیش از 15 میلیون مسافر را در زیرزمین جا به جا میکند.

در ادامه این مطلب از میسان گشت خوبان به معرفی 10 خط ایستگاه متروی ایروان میپردازیم؛ و به شما میگوییم که برای رفتن به هرکدام از جاذبه های گردشگری ارمنستان از کدام خطوط میتوانید استفاده کنید.

متروی ایروان

زمانی که وارد ایستگاه های متروی ایروان میشوید؛ فروشگاه ها و مغازه هایی میبینید که در آنها اجناسی مانند مواد غذایی، پوشاک، کیف و کفش، صنایع دستی و ... به فروش میرسد. معمولا قیمت این اجناس در مقایسه با سایر مغازه های شهر ایروان ارزان تر است؛ و میتوانید برای خرید سوغاتی به آنها سر بزنید.

ساعت کار مترو در این شهر از 6:00 صبح آغاز میشود؛ و در ساعت 23:00 به پایان میرسد. همین موضوع کمک میکند تا شما در مراجعه به متروی ایروان با محدودیت زمانی چندانی روبرو نباشید.

همچنین حرکت قطار در این شهر به صورت منظم و برنامه ریزی شده ای اتفاق می افتد. به طور مثال در ساعت های پرتردد روز مانند صبح ها و عصرها مدت زمان انتظار شما کمتر از ساعت های کم تردد مانند بین روز و آخر شب است.

نحوه استفاده از متروی ایروان

alt

نحوه استفاده از متروی ایروان بسیار آسان و ساده است؛ و بسیار به متروی ایران شباهت دارد. به این ترتیب که وارد ایستگاه متروی مورد نظر میشوید و با مراجعه به کیوسک فروش بلیط اقدام به خرید بلیط میکنید. هزینه ای که برای بلیط پرداخت میکنید 100 درام (واحد پول ارمنستان) است؛ که برای تبدیل آن به ریال، باید بدانیم که باتوجه به تغییرات نرخ ارزی این مبلغ کاملا متغییر است.

تنها تفاوتی که در اینجا وجود دارد در شکل بلیط است. بلیط متروی ایروان مانند ایران کاغذی نیست. این بلیط ها در شکل و اندازه سکه هستند، جنس آنها پلاستیکی و رنگ آنها مشکی و نارنجی است.

ایستگاه های متروی ایروان

همانطور که بالاتر اشاره کردیم متروی ایروان 1 خط و 10 ایستگاه دارد؛ که این خط شمال و جنوب ایروان را به هم میرسانند. در میان این 10 خط، 7 خط از زیرزمین و 3 خط دیگر از روی زمین گذر میکنند. در ادامه میخواهیم تا به معرفی هر یک از 10 ایستگاه متروی ایروان میپردازیم.

1/ ایستگاه بارک آموتیون

alt

در انتهای خیابان مارشال باقرامیان و در میدان بارک آموتیون، ایستگاه مترویی با همین نام قرار گرفته است. این ایستگاه به دلیل قرارگرفتن در محله شلوغ و پرجمعیت از ایستگاه های مهم متروی ایروان به حساب می آید. از طرف دیگر ایستگاه بارک آموتیون با توجه به اینکه در سال 1981 میلادی راه اندازی شده است، ایستگاهی قدیمی به حساب می آید که سالیان سال است مسافران را جا به جا میکند.

وقتی وارد این ایستگاه میشوید زیرگذری دایره ای شکل را میبینیم که با دنبال کردن خطوط راهنما میتوانید به ایستگاه قطار آموتیون برسید.

2/ ایستگاه مارشال باقرامیان

alt

این ایستگاه همانطور که از نام آن پیداست درست در وسط خیابان مارشال باقرامیان قرارگرفته است. مارشال باقرامیان یکی از فرماندهان ارتش شوروی سابق بوده است؛ و این ایستگاه برای یادبود او به این اسم نامگذاری شده است. از آنجا که ایستگاه مارشال باقرامیان مانند ایستگاه بارک آموتیون در سال 1981 میلادی افتتاح شده است، پس این ایستگاه هم در لیست ایستگاه های قدیمی متروی ایروان قرار میگیرد.

زمانیکه در این ایستگاه از قطار خارج میشوید دو زیرگذر میبینید، این زیرگذرهای شما را به خیابان مارشال باقرامیان و پارک عشاق ایروان میرسانند.

کمی آن طرف تر از این ایستگاه دانشگاهی با نام دانشگاه آمریکایی وجود دارد؛ که بسیاری از همایش ها و نشست های بین المللی ارمنستان در آن برگزار میشود. و همین موضوع باعث میشود تا بسیاری از گردشگران برای مراجعه به این دانشگاه از ایستگاه متروی مارشال باقرامیان استفاده کنند.

3/ ایستگاه یریتاسردکان

alt

ایستگاه یریتاسردکان هم یکی از ایستگاه های قدیمی و البته ارزشمند ایروان است؛ که در خیابان ایساهاکیان قرارگرفته است. دلیل اهمیت ای ایستگاه نزدیکی آن به مراکز مهم شهر ایروان است. زمانیکه از ایستگاه یریتاسردکان خارج میشوید با طی کردن 5 دقیقه پیاده به سالن تالار اپرا ایروان میرسید. همچنین کمی آن طرف تر از این سالن میدان جمهوری ایروان وجود دارد؛ که از بزرگترین میدان شهر ایروان به حساب می آید.

ایستگاه متروی یریتا سردکان برای احترام و یادبود به شاعر مشهور ارمنی یریتا سردکان، با این اسم نامگذاری شده است. طراحی فضای داخلی این ایستگاه همانند نامش هنری است؛ و از معماری زیبا و منحصر به فردی برخوردار است.

4/ ایستگاه هانراپتوتیان هرا پارک (ایستگاه میدان جمهوری)

alt

اگر بخواهیم بگوییم که کدام ایستگاه برای رسیدن میدان جمهوری ایروان بهتر و مناسب تر است، بدون شک ایستگاه هانراپتوتیان را به شما معرفی میکنیم. این ایستگاه به قدری به میدان جمهوری چسبیده است که برخی افراد محلی آن را به ایستگاه متروی میدان جمهوری میشناسند.

در حقیقت، ایستگاه قطار هانراپتوتیان در تقاطع دو خیابان با نام های آرام و نالباندیان قرار گرفته است. ایستگاه متروی میدان جمهوری به لحاظ زیبایی یکی از زیباترین ایستگاه های متروی ایروان است. زمانیکه از این ایستگاه بیرون می آیید فواره آبی میبینید که تماشای آن برای دقایقی خستگی را از چشم مسافران در میکند.

5/ ایستگاه ژنرال آندرانیک

alt

ژنرال آندرانیک یکی از فرمانده هان ارمنی بوده است؛ که در جریان استقلال ارمنستان نقش به سزایی داشته است؛ و به همین خاطر این ایستگاه متروی ایروان به نام وی رقم خورده است. این ایستگاه در تقاطع دو خیابان تیگران متس (Tigran Mates) و مووسس خورناتسی (Moveses Khorenatsi) قراردارد.

ایستگاه ژنرال آندرانیک به دلیل نزدیکی به یکی از دانشگاه های ایروان بیشتر مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد. اگر میخواهید تا به بازدید کلیسای گریگور روشنگر بروید حتما از این ایستگاه مترو استفاده کنید. همچنین در نزدیکی ایستگاه ژنرال آندرانیک پارکی با نام "لونا پارک" وجود دارد؛ که برای کودکان طراحی شده؛ و سرشار از بازی، رنگ و هیجان است. روبروی این پارک مرکز خرید روسیا مال را میبینید؛ که یکی از بهترین مراکز خرید ارمنستان است؛ و امکان خرید انواع کیف و کفش، طلا و جواهرات، پوشاک و .. را برایتان فراهم میکند.

6/ ایستگاه ساسونتسی دیوید

alt

ایستگاه ساسونتسی دیوید اولین ایستگاه متروی شهر ایروان است؛ که بر روی سطح زمین طرح ریزی و بنا شده است. ساسونتسی دیوید یکی از نامداران و وطن پرستان کشور ارمنستان است؛ که در هنگام یوروش عرب ها به این کشور نقش مقاومتی بسیاری زیادی داشته است.

ایستگاه ساسونتسی دیوید در نزدیکی مجسمه "ساسونتسی دیوید" ساخته شده است؛ و بسیاری از گردشگران برای بازدید از آن از همین ایستگاه مترو استفاده میکنند. این مجسمه که نمادی از آزادی و استقلال طلبی مردم ارمنستان است مردی را سوار بر اسب با شمشیر نشان میدهد؛ که در حال مبارزه با دشمنان است.

7/ ایستگاه گورت ساراناین

alt

ایستگاه گورت ساراناین یکی از ایستگاه های مهم متروی ایروان است؛ که بیشتر مورد استفاده افراد محلی ارمنستان است. چراکه این ایستگاه در نزدیکی کارخانه ها و کارگاه های صنعتی قرار گرفته است؛ و روزانه کارگران و کارمندان زیادی برای رسیدن به محل کار خود از آن استفاده میکنند.

بعد از ساسونتسی دیوید، گورت ساراناین دومین ایستگاهی است که از روی زمین گذر میکند.

8/ ایستگاه شنگاویت

alt

ایستگاه شنگاویت یکی از متروهای شهرهای ایروان است؛ که در منطقه شنگاویت و در داخل پارک "آرتور کاراپتیان" قرارگرفته است. اهمیت ایستگاه متروی شنگاویت در این است که این ایستگاه دو ایستگاه "گورت ساراناین" و "گارگین نژده" را به هم میرساند. همچنین افرادی که میخواهند از ایستگاه شنگاویت به ایستگاه چارباخ بروند باید در این ایستگاه از قطار پیاده شوند؛ و با کمک خط دوم خودشان را به ایستگاه متروی چارباخ برسانند.

9/ ایستگاه گارگین نژده هرا پارک

alt

ایستگاه متروی گارگین نژده، در میدان "گارگین نژده" واقع شده است؛ که به لحاظ وسعت، بعد از میدان جمهوری ایروان، در جایگاه دومین میدان بزرگ ارمنستان قرار میگیرد. این ایستگاه، ایستگاه پایانی و آخرین ایستگاه در خط اصلی متروی ایروان است.

طبق گزارش های ارسالی از سمت شهرداری ایروان، ایستگاه گارگین نژده در مقایسه با سایر ایستگاه های مترو کمترین میزان مسافر را در طول سال جا به جا میکند. این ایستگاه به افتخار گارگین نژده، فعال سیاسی و مدنی که برای آزادی ارمنستان تلاش های زیادی کرده است، با این اسم نامگذاری شده است.

10/ ایستگاه چارباغ

alt

سومین ایستگاه متروی ایروان که از روی زمین میگذرد، ایستگاه چارباخ است. برای رسیدن به این ایستگاه میتوانید در ایستگاه متروی شنگاویت پیاده شوید؛ و خطی که به سوی متروی چارباخ میرود را سوار شوید.

کلام آخر

متروی ایروان یکی از چندین سیستم حمل و نقل ایروان است؛ که برای جا به جایی آسان تر و راحت تر مسافران و افراد بومی طراحی و راه اندازی شده است.

برای تماس کلیک کنید