معرفی میوه های خوشمزه کشور ارمنستان
ارمنستان به خاطر هوای پاکیزه و آفتاب درخشانش، دارای مجموعه ای از میوه های خوشمزه و آبدار است.
از آنجاییکه که کشاورزی یکی از مشاغل پرطرفدار و البته رقابتی در ارمنستان است، کشاورزان این کشور تمام تلاششان را به کار میگیرند تا محصولی درجه یک و نمونه وارد بازار کنند. شاید به همین دلیل است که میوهها و سبزیجات ارمنی دارای طعمی منحصر به فرد و ویژه هستند.
ارمنستان برای هر فصلی که شما به آن سفر میکنید، میوه خاصی خودش را دارد؛ اما به طور کلی فصل میوه در این کشور زیبا از اردیبهشت ماه آغاز میشود.
در ادامه این مطلب از میسان گشت خوبان میخواهیم تا شما را با مهم ترین و معروف ترین میوه های ارمنستان به ترتیب اولویت آشنا کنیم. پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
1/ زردآلو
[(img)|1045015442252001B|alt]
زردآلو میوه ای زرد رنگ و شیرین، که نماد کشور ارمنستان است؛ و ارامنه آن را کارت ویزیت کشورشان میدانند. این میوه سرشار از ویتامین های لازم برای بدن مانند آهن، نقره، پتاسیم، منیزیم، فسفر و ید است. جالب است بدانید طبق بررسی های انجام شده میزان ترکیبات ید موجود در زردآلوهای ارمنستان از سایر کشورها بیشتر است.
چنین تفاوتی در طعم زردآلوهای این کشور با سایر کشورها هم کاملا مشخص است. به طوریکه میتوانیم بگوییم که ارمنستان شیرین ترین و آبدارترین زردآلوی جهان را دارد. مردم و کشاورزان ارمنستان به زردآلو نه تنها به چشم میوه، بلکه به عنوان گنجینه ملی نگاه میکنند.
در این کشور جشنواره فیلمی سالانه برگزار میشود که نام آن را "زردآلوی طلایی" نامیده اند؛ که این جشنواره یکی از [(link)| بهمترین فستیوال های ارمنستان|https://maysungasht.ir/بهترین-فستیوال-های-ارمنستان|BLUE] است. به نظر میرسد هدف آنها از این نامگذاری این است که میخواهند بگویند زردآلوی طلایی رنگ به قدر فیلم خوب سال ارزشمند و گرانبهاست.
2/ انار
[(img)|1045018342252001B|alt]
انار یکی دیگر از میوه های کشور ارمنستان است، که در بین ارامنه جایگاه ویژه و خاصی دارد. در حقیقت این میوه یاقوتی رنگ به عنوان نمادی دیرینه از این کشور شناخته میشود. برای پی بردن به این موضوع کافی است تا نگاهی به تاریخ، فرهنگ، هنر و باور مردم این سرزمین کهن بیندازیم.
میوه انار همواره در دست نوشته های خطی قدیمی ارمنستان وجود داشته است. همچنین در آثار هنری مانند نقاشی و فیلم سازی انار نقش پررنگ و مهمی را به دوش گرفته است. مردم ارمنستان معتقدند انار نماد سلامت، سعادت، ثروت، قدرت، امید و باروری است؛ و به همین خاطر در سفره های آنها انار همواره به شکل میوه یا آب میوه وجود دارد.
داستان بین انار و مردم ارمنستان بسیاری جالب است؛ و به همین منظور ما مطلبی با عنوان [(link)|انار نماد کشور ارمنستان|https://maysungasht.ir/انار-نماد-کشور-ارمنستان|BLUE] برایتان تهیه کرده ایم؛ که برای اطلاع از آن کافی است تا بر روی کلمات آبی رنگ در این بند ضربه بزنید.
3/ هلو
[(img)|1045012442252001B|alt]
هلو میوه ای آبدار و گوشتی با بویی معطر است؛ که ارامنه از آن در دسرهایشان به صورت خام استفاده میکنند. آنها گاهی هلو را به صورت کمپوت یا روغن که به صورت گسترده در طب عامیانه و زیبایی نقش به سزایی دارد هم مورد استفاده قرار میدهند.
هلو یکی از میوه های شگفت انگیز در ارمنستان است؛ که در فصل تابستان و همزمان با گرم شدن هوا به بازار عرضه میشود. این میوه در شکل خشک شده یکی از [(link)|بهترین سوغاتی های ارمنستان |https://maysungasht.ir/بهترین-سوغاتی -های-ارمنستان|BLUE] است؛ که میتوانیدآن را بازارهای محلی این کشور تهیه کنید.
4/ انجیر
[(img)|1045019342252001B|alt]
انجیر در ارمنستان از آن میوه هایی است که به صورت تازه و گاهی خشک استفاده میشود. ارامنه میدانند که با خشک کرن انجیر ویتامین های موجود در آن همچنان حفظ میشوند. آنها گاهی از انجیر به عنوان میوه ای در زمان رژیم لاغری استفاده میکنند؛ چراکه این میوه در عین رساندن ویتامین های اشباع شده به بدن، به دلیل احساس سیری که از آن حاصل میشود در کاهش وزن بسیار نقش دارد.
انجیر یکی از پرمصرف ترین میوه ها در ارمنستان است؛ که بعد از پایان فصل به صورت مربا بر سر سفره های ارامنه می آید. متخصصین طب سنتی در این کشور جوشاندن انجیر به منظورکاهش التهاب گلو را به شدت توصیه میکنند.
5/ انگور
[(img)|1045010442252001B|alt]
میدانیم که انگور در انواع و رنگ های مختلف به بازار مصرف کنندگان می آید؛ اما انگور قرمز، بنفش و سبز پرمصرف ترین انگورها در ارمنستان هستند. مردم ارمنستان با آمدن فصل پاییز شروع به تهیه نوشیدنی های محلی حاصل از انگور میکنند.
آنها در استفاده از انگور تنها به دانه های آن بسنده نمیکنند؛ بلکه از برگ های آن برای تهیه دلمه که یکی از [(link)|غذاهای معروف ارمنستان |https://maysungasht.ir/غذاهای-معروف-ارمنستان|BLUE] به شمار میرود استفاده میکنند. آب میوه، سرکه و روغن هم از مصارف پراستفاده دیگر از انگور در این کشور به حساب می آیند.
6/ خرمالو
[(img)|1045011442252001B|alt]
خرمالو میوه ای نارنجی رنگ است، که مملو از ویتامین های مفید برای بدن انسان است. در ارمنستان میتوانید یکی از خوشمزه ترین خرمالوهای جهان را امتحان کنید. ارامنه به طعم این میوه علاقه بسیاری دارند؛ و برای به ثمر رساندن آن در بالاترین سطح کیفیت تلاش زیادی میکنند.
خرمالو به جز طعم بی نظیر خاصیت افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن را هم دارد؛ و به همین خاطر مردم در ارمنستان آن را میوه ای شفابخش میشناسند. این میوه در کاهش ابتلا به لیستی از بیماری ها نقش دارد.
7/ آلو
[(img)|1045017342252001B|alt]
در ارمنستان با فرارسیدن ماه مرداد میوه ای آبدار با طعمی متفاوت به نام آلو روانه بازار میشود. البته آلوها شکل ها و رنگ های متفاوتی دارند؛ که هرکدام از آنها به فراخور نوعشان از ابتدای تیر تا اواسط مهرماه به ثمر میرسند. آلو سرشار از پروتیین، روی، کروم، منیزیم و فسفر است؛ و ارامنه برای کاهش فشار خون و تقویت دیواره رگ های خونی از آن استفاده میکنند.
اگر به [(link)|تور ارمنستان |https://maysungasht.ir/tour-list.bc?catid=51308|BLUE] رفتید؛ لذت خوردن آلوهای بی نظیر این کشور را از دست ندهید.