بدون شک، غذاها و نوشیدنی های هر کشوری به میزان زیادی به فرهنگ و آداب سنتی مردم آن کشور برمیگردد.

کشور ارمنستان یکی از کشورهای زیبا و قدیمی جهان است، که ضمن داشتن غذاهای خوشمزه و تازه، به لحاظ نوشیدنی های محلی هم بسیار پربار است. به طور کلی ارامنه به خوردن غذا و نوشیدنی خوشمزه بسیار اهمیت میدهند؛ و این موضوع در باورها و ارزش های آنها ریشه دوانده است.

به طور مثال نوشیدنی های محلی ارمنستان یکی از خوشمزه ترین و قدیمی ترین طعم ها در قفقاز است. طبق مشاهده های تاریخی صورت گرفته ارامنه از هزاران سال پیش برای تهیه غذاها و نوشیدنی ها مهارت های خاصی از خودشان ارائه میدادند.

اگر قصد خرید تور ارمنستان را دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. چراکه ما در ادامه این مطلب از میسان گشت خوبان میخواهیم تا از بهترین نوشیدنی های محلی ارمنستان که در سفر به این کشور حتما باید آنها را امتحان کنید برایتان بگوییم.

1/ نوشیدنی ماتسون در ارمنستان

alt

ماتسون یکی از نوشیدنی های محلی ارمنستان است، که در مغازه های این کشور، بسته بندی های آن را میتوانید ببینید. یا اگر در بازارهای محلی ارمنستان قدم بزنید، کوزه های سفالی در اندازه های متفاوت را میبینید که در آن ماتسون ریخته اند؛ و میفروشند. حالا ماتسون دقیقا چیست؟

ماتسون نوشیدنی محلی ای است، که از ترکیب ماست، نمک و آب به دست می آید. این ترکیب برای ما ایرانی ها بسیار آشناست؛ و ما را به یاد دوغ می اندازد. اما باید بگوییم که ماتسون به لحاظ غلظت کمی با دوغ متفاوت است، و از غلظت بیشتری برخوردار است. تفاوت دیگری که بین ماتسون و دوغ وجود دارد، در طعم آنهاست. دوغ ایرانی طعمی شور یا ترش دارد، در حالیکه ماتسون ارمنستان ترکیبی از طعم های شیرین و شور است.

مردم ارمنستان از ماتسون در موارد مختلفی استفاده میکنند. به طور مثال آن را مانند چاشنی همراه غذا میخورند؛ به جای سس بر روی غذاهایشان میریزند، آن را با خیار و سبزیجات معطر ترکیب میکنند و مانند ماست و خیار ایرانی سرو میکنند.

ماتسون ارمنستان گاهی نقش درمانی هم دارد؛ و افرادی که دچار افت فشار میشوند به دلیل وجود نمک در ماتسون از آن برای تنظیم فشار استفاده میکنند.

2/ نوشیدنی قهوه در ارمنستان

قهوه ارمنی مهمترین نوشیدنی محلی ارمنستان به شمار میرود؛ که مردم ارمنستان در تمام فصول گرم و سرد آن را مینوشند. جالب است بدانید که برخی از ارامنه در تابستان که هوا گرمتر است؛ برای تنظیم دمای بدنشان، قهوه را به صورت سرد میل میکنند.

قهوه در ارمنستان از دانه های پودر شده و در ظروف مسی خاصی تهیه میشود. اینکه در قهوه شیر استفاده بشود یا نه، و اینکه شیرینی و تلخی طعم قهوه تا چه اندازه باشد، مواردی است که بیشتر اوقات در هنگام آماده کردن قهوه از شما پرسیده میشود.

قهوه در ارمنستان تنها نوشیدنی معمولی نیست، بلکه حکم گردآوردنده اعضای خانواده و دوستان را به دور هم دارد. مردم ارمنستان به هنگام گپ زدن با یکدیگر قهوه را آماده میکنند؛ تا لذت گفتگو را بیشتر حس کنند.

همچنین ارامنه به خاصیت آنتی اکسیدان قهوه بسیار توجه دارند؛ و با توجه به اینکه شکر در کاهش خاصیت آنتی اکسیدانی قهوه نقش دارد، آنها به طور معمول قهوه را تلخ میل میکنند.

3/ نوشیدنی کواس

alt

کواس یک نوشیدنی روسی است که از سالهایی که ارمنستان عضو اتحادیه جماهیر شوروری بوده، به نوشیدنی محلی ارمنستان هم تبدیل شده است.

کواس از نانی مخصوص به نام نان "چاودار" تهیه میشود؛ و به لحاظ طعمی کمی شبیه آبغوره اما با ته مزه شیرین است. به همین خاطر برخی مردم ارمنستان برای طعم دار شدن کواس به آن میوه هایی مانند توت فرنگی یا نعنا را اضافه میکنند.

در حقیقت، کواس یکی از نوشیدنی های محلی پرخاصیت ارمنستان به شمار میرود که سرشار از ویتامین ب است؛ و مزایای بسیار زیادی در وضعیت سلامتی افراد دارد. از دیگر خاصیت های کواس این است که این نوشیدنی بر روی سلامت دستگاه گوارش و تقویت سیستم ایمنی افراد هم بسیار موثر است.

کواس بسیار اشتها برانگیز است؛ و همین موضوع باعث میشود تا ارامنه آن را قبل از وعده غذایی در مهمانی ها و دورهمی ها بنوشند.

4/ نوشیدنی آب معدنی جرموک

alt

جرموک یکی از شهرهای ارمنستان است که به دلیل چشمه های آب معدنی ای که دارد، اکنون به اصلی ترین تولید کننده آب معدنی در ارمنستان با نام شرکتی آب معدنی جرموک تبدیل شده است.

خاصیت آب های معدنی در مقایسه با آب های شهری بر هیچ کس پوشیده نیست. آب های معدنی جرموک تاثیر مستقیم بر افزایش کیفیت سلامتی و سطح متابولیسم بدن افراد دارند. امروزه آب معدنی جرموک در سوپرمارکت های ارمنستان به فروش میرسد؛ و برای تهیه آن نیازی به فراهم کردن ملزومات سفر به این استان نیست.

5/ چای کوهی

alt

چای کوهی یکی از نوشیدنی های محلی ارمنستان است؛ که به لحاظ طبیعت گرم و خشکی که دارد ارامنه بیشتر آن را در فصول سرد سال مانند پاییز مینوشند. مردم ارمنستان در فصل های بهار و تابستان به جمع آوری گیاهان چای کوهی میپردازند، تا در سایر فصل های سرد از آن بهره ببرند.

چای کوهی ارمنستان دارای خاصیت های باورنکردنی ای است، که میتوانیم به برخی خواص ضد دردی، ضدالتهابی، ضدمیکروبی و ضدسرطانی آن اشاره کنیم. مردم ارمنستان در هنگام جمع شدن به دور هم چای کوهی را دم میکنند؛ و با لذت آن را میل میکنند.

برای تماس کلیک کنید