غذاهای ارمنی یکی از منحصربه فردترین و سنتی ترین غذاهای دنیاست. طیف گسترده ای از غذاهای غنی از طعم دارد که با استفاده از تکنیک هایی تهیه می شود که قدمت آن به هزاران سال قبل می رسد.
معرفی غذاهای ارمنی
ارمنستان اخیرا در فهرست فوربس از 10 مقصد دست کم گرفته شده برای بازدید در سال 2020 قرار گرفته است. با بازدید بیشتر مردم از ارمنستان، بیشتر غذاهای متنوع آن را تجربه خواهند کرد.
هر غذا تاریخ خاصی از ارمنستان باستان را منعکس میکند و نشان میدهد که ارمنیها تا چه اندازه در تهیه نان، کباب و سایر دستور العملهای خوشمزه که نیاز به تکنیکهای جدی دارند، مهارت داشتند - و هنوز هم هستند.
ارمنستان کشوری محصور در خشکی و در اتحاد جماهیر شوروی سابق است که با ترکیه، گرجستان، آذربایجان و ایران همسایه است.
غذاهای آن تحت تأثیر تاجران و فاتحان مدیترانه، خاورمیانه و اروپای شرقی، دارای مواد اولیه تازه ای است که به صورت محلی رشد می کنند که طعمی متمایز و فراموش نشدنی را به ارمغان می آورد.
اگر روزی با یک خانواده ارمنی در حال ضیافت با غذاهای خانگی باشید، میز را پر از انواع غذاهای رنگارنگ خواهید دید.
این غذاها معمولاً حاوی سبزیجات (بیشتر بادمجان)، غلات و گیاهان هستند.
همچنین گوشت بره، گاو، گوساله و خوک به وفور در نتیجه پرورش گاوهای قدیمی در ارمنستان مدرن وجود دارد.
هیچ غذایی بدون لواش کامل نمی شود – یک نان تخت خوشمزه که یکی از ضروریات است!
مطمئن شوید که به آنجا سر بزنید و از خوشمزه ترین تنقلات سالمی که تا به حال می چشید لذت ببرید. میوه خشک یک غذای اصلی ارمنستان است.
غذاهای خوشمزه ارمنی که باید امتحان کنید
در اینجا چند غذا و نوشیدنی معروف ارمنی که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است را معرفی می کنیم.
1 – دلمه
دلمه یک غذای خوشمزه است که از گوشت چرخ کرده و برنج ادویه دار پیچیده شده در برگ انگور یا کلم تشکیل شده است.
به صبر و حوصله ای نیاز دارد زیرا ابتدا برگ ها با دقت جوشانده و خشک می شوند. فیلینگ مخلوطی از گوشت چرخ کرده، پیاز، برنج و رب گوجه فرنگی است.
برای طعم بیشتر، جعفری تازه، گشنیز و شوید را خرد کرده و اضافه می کنند.
بعد از ورز دادن قیمه (معمولاً با دست انجام می شود تا بافت آن احساس شود)، دلمه ها را گرد کرده و پر می کنند و در تابه ای با مقداری آب قرار می دهند و با شعله ملایم می پزند.
آنها اغلب همراه با ماتسون، یک ماست شیر تخمیر شده، مخلوط با سیر سرو می شوند.
2 – دبگادز بنیر بوئراگ
بوئراگ، مزه کلاسیک ارمنی، شیرینی های پف دار پوسته دار هستند که با طیف وسیعی از پنیرها پر شده اند.
چه خانگی باشد و چه در فروشگاه، برخی افراد شیرینی پف دار را ترجیح می دهند، در حالی که برخی دیگر به خمیر فیلو (فیلو) سوگند یاد می کنند.
اولی نرم تر و ضخیم تر است، در حالی که دومی سبک تر و تردتر است. همچنین ظریف تر است.
خمیر را به صورت مربع های کوچک برش می دهیم و با مخلوطی از فتا، کشکاول، ریکوتا و تخم مرغ پر می کنیم. در نهایت پخته یا سرخ شده تا کمال طلایی شود!
3 – تاپیک
Topik را بهتر است به عنوان کوفته نخود توصیف کنید. طعمی غنی و متنوع دارد و یکی از لذت های آشپزی ارمنستان است.
خمیر از نخود پخته شده، سیب زمینی، تاهینی با مقداری نمک و شکر درست می شود تا طعم آن متعادل شود.
مانند بسیاری از دستور العمل های ارمنی، انواع مختلفی از پر کردن وجود دارد.
رایج ترین مواد پرکننده شامل پیاز چرخ شده، توت سیاه خشک، آجیل کاج، تاهین هم زده، همراه با دارچین، شکر، نمک و پیمنتو آسیاب شده (فلفل دلمه) است.
کوفته ها آب پز و آبکش می شوند تا سرد یا در دمای اتاق سرو شوند.
4 – لواش
لواش به عنوان سلطان نان های ارمنی شناخته می شود و از غذاهایی است که حتما باید امتحان کنید.
این نان سنتی و ملی است. معمولاً آن را در بیشتر میزهای شام ارمنی سرو می کنید.
تهیه لواش با وجود سادگی ترکیبات آن که اساساً از آرد گندم و آب تشکیل شده است، مهارت و تلاش زیادی میطلبد.
خمیر را ابتدا به صورت لایه های نازک رول می کنیم و روی یک کوسن بیضی می کشیم. سپس به دیواره های تنیر – فری به شکل سوراخ گرد عمیق در زمین – می زنند تا کمتر از یک دقیقه بپزند.
این نانهای تخت پایهی غذاهای ارمنی هستند. آنها به خوبی با بسیاری از لبه ها و پر کردن گوشت جفت می شوند.
5 – کلاه ژینگیالوف
کلاه ژینگیالوف یک نان تخت سرخ شده سنتی از آرتساخ است که در جنوب شرقی ارتفاعات ارمنستان واقع شده است.
خمیری که از آرد و خامه ترش درست می شود با سبزی های فصلی مانند گشنیز، جعفری، پیازچه، شوید، اسفناج، کاهو و چغندر پر می شود.
سپس روی تابه خشک به مدت 5 دقیقه سرخ می شود تا دو طرف آن طلایی شود. ژینگیالوف یک غذای عالی برای امتحان کردن در ارمنستان از دست فروشان خیابانی است.
6 – باستورما
باستورما یک گوشت گاو خشک شده در هوا است که شبیه برساولای ایتالیایی است. این یک غذای لذیذ محبوب به ویژه در میان مهاجران ارمنی است.
مواد اصلی شامل فیله گاو یا بره، پودر شنبلیله (شیمن)، فلفل دلمه ای، زیره، زردچوبه و فلفل قرمز است.
معمولاً از مغازههایی خریداری میشود که باستورما را به عنوان ساندویچ در نان باگت سرو میکنند، معمولاً با ترشی و پیاز.
ساخت آن در خانه به دلیل فرآیند خشک شدن بیش از دو هفته طول می کشد. با این حال، این غذا قطعا ارزش صبر کردن را دارد.
7 – هریسا
هریسا یک غذای تاریخی ارمنی است که نماد شجاعت ارامنه در دوران حکومت عثمانی است.
این یک غذای سیر است که با دو ماده ساده تهیه می شود: گندم پوست کنده و گوشت یا مرغ.
پخت و پز حداقل به 4-5 ساعت نیاز دارد. این به این دلیل است که مخلوط را هم می زنیم تا تمام مرغ یا گوشت با گندم حل شود.
وقتی قوام آن غلیظ شد، مانند فرنی، روی آن را با کره ذوب شده سرو می کنند. این یک غذای راحت ارمنی بسیار خوشمزه است که در سراسر کشور خورده می شود.
8 – خاش
خاش نوعی سوپ است که مخصوصاً در فصل زمستان درست می شود. این یک غذای ارمنی است که معده را آرام می کند.
نام خود از کلمه ارمنی خاشل گرفته شده است که به معنای جوشاندن است.
زیرا برای تهیه آن نیاز به جوشاندن قسمت هایی از گاو یا گوسفند از جمله سر، پاها و معده است.
لواش خشک در آبگوشت خرد می شود و برای صبحانه - باور کنید یا نه - سرو می شود!
خاش یک غذای واقعا منحصربهفرد در فرهنگ ارمنی است و اگر به آن سفر کردید، بسیار خوشمزه است.
9 - مانتی
مانتی یکی از آن غذاهای ارمنی است که باعث می شود بیشتر برگردید. این ظرفی از قایق های کوچک خمیری است که با گوشت پر شده است.
پر کردن خمیر عمدتاً شامل گوشت بره یا گوشت گاو، پیاز رنده شده و جعفری است.
آخوندک ها در فر تفت داده می شوند تا طلایی شوند. سپس فلفل قرمز و رب گوجهفرنگی را با آب مخلوط کرده و برای خمیر مانتی استفاده میکنند.
در نهایت ظرف را دوباره در فر قرار می دهیم تا سس کاملاً جذب شود. این باعث میشود که غذای غنی از طعم و بافت فراوان داشته باشید.
این غذا با ماست و سیر سرو می شود. خیلی خوبه و یک غذای ارمنی که حتما باید امتحان کنید.
10 – لاهماجون/لاهماچون
لاهماجون (که به آن لاهمجون نیز میگویند) یکی از محبوبترین غذاهای راحت در کشور است و باید حتماً آن را امتحان کنید.
پایه خمیر گرد و معمولاً بسیار نازک است. روی آن گوشت چرخ کرده سرخ شده، پیاز ریز خرد شده، سیر و گوجه فرنگی خرد شده پوست گرفته می شود.
سپس خمیر را در فر می پزیم تا پوسته ترد شود. با برگ نعنا و لیمو سرو میشه که قبل از اولین لقمه باید روی خمیر فشرده بشه!
ترکیب نان ترد و گوشت گاو تند این غذا را به غذایی با طعم باورنکردنی تبدیل کرده است.